9 Ağustos 2016 Salı

Lavanta Bahçesindeki Deli Kadın


     Lavanta kokusunu çok severdi kadın.  Bazen lavanta tarlasına gider saatlerce ordaki kokuda sarhoş olurdu. Burnu sızlayana kadar çıkmazdı ordan. Derin düşüncelere ve hayallere dalardı, sonra çıkarabilene aşk olsun.

     Hayatı bir karmaşa içine sürüklendi kadının. Her karışını bildiği şehrini bir anda terkediverdi. Mutluluğu yastık altı etmezsen, sanki kalmayacaktı bir sonraki kışa. Sımsıcak kalbi, yerini buzullara bıraktı. Elleri üşüyen, elleri çatlaklar ile dolu bir kadın oluverdi.


     Yeni şehri yapayalnız bıraktı onu. Bilmediği yollarda, bilmediği insanlar ile yürümek zorunda kaldı. Titrek omuzlu, korkak bir kadın olmaktan çok korkuyordu. Zaten neyden korksa başına geliyordu kadının.

     Yıllarca sevdiğini sandığı adamın kırmış olduğu bir kalp ile yaşadı. Hiç aşık olmadı bu kadın. Aşktan çok korkuyordu. Sanki birinin yüreğine dokunsa yıllarca yüreği yanacaktı. Birgün beklemediği şeyler yaşadı...

     Bir adam geldi ona. Küfrü seven, samimiyeti sözlerinden okunan bir adam. Kadın durdu, geri çekilmek istedi ama hiç anlam veremediği bir çekim onu sıra dışı şeylere itti. Kadın hiç düşünmeden kimsenin dokunmasına izin vermediği kalbini çıkarıp verdi adama. Adam aşkı üç harften oluşan basit bir kelime sanıyordu. Adam bilmiyordu ama kadın çok sevdi. Az ilerisi aşktı bunun. Az ilerisi olmuştu belkide. Kim bilir?

     Beklenen oldu kadın birkez daha kalabalıklar içindeki yalnızlığı ile imtihan edildi. Defterine sarıldı birkez daha. Kelimelerin gücüne inandı. Adamı defalarca başka kadınlara sözler sarfederken gördü. Kırıldı,  bir daha kırıldı kadın. Aynı yerden daha kaçkez kırılacak bilinmez ama sol yanından defalarca kırıldı kadın. Paramparça oldu kadının kalbi.

     Sonuç mu? Bilinmez...

     Hayatı zar zor yaşadı kadın. Belkide yalnızca yaşadığını sandı. Nefes alıyordu çünkü. Kadın yaşamayı nefes almak sanıyordu. Mavi uzattı da, adam uzatmadı elini kadına. O an tükendi kadın. Ölümün cazip gelişi ile sarsıldı. Evet mutsuzdu kadın, şiirler okunması, şarkılar söylenmesi gereken kadın küfürler ile uyandı. Evet çoğu kez ölmek istedi kadın, fakat ölüm şimdilik kaderine yazılmadı...



SHARE THIS

Author:

25 yorum:

  1. Tanıyor muyuz bu kadını? Yoksa bir arkadaş mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tanıyorsunuz bu kadını. Bende tanıyorum maalesef... :)

      Sil
  2. Bu güzel kalbe bu nasıl yapılır ki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumun beni mutlu etti. Kısmet diyorum. Bazen kırgınlık da gerekiyor sanırım:) :)

      Sil
  3. Nasıl kırmış öyle. Kintsugi yarar mı? Bir de söz etmek? Başkasıyla konuştuğu için mi kırıldı yoksa başkasıyla olmaması gereken biçimde başka başka hallerde konuştuğu için mi? İkisi çok farklı. İlkinki de insanca. İkincisinin değerlendirmesi sanırım herkesçe aynı...

    Belki ben de soru sorma hakkımı kullanabilirim bu dokunaklı öykü hakkında:) Şehirleri merak ettim mesela :) Korkutan ikinci şehri, karış karış bilinen ilk şehri. Cevap vermesen de olur tabii.

    Dokundu. Biraz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mükemmel kalpli bu kadının sorularını yanıtlamaz mıyım hiç. Karış karış bilinen o şehir ordu. Korkutan ise tabiki istanbul. Başkasıyla yalnızca kadının canı yansın diye konuşuyor ise bu çok kötü. Ki başardı da kadının canı çok yandı.

      Sil
  4. Tebrik ederim. Okurken içime işlediğini hissetim, gerçekten. Başarılarınızın devamını dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Beni gülümseten bir detay. Sevgiler :)

      Sil
  5. ne ölümü ya döverim bak :) çok iyiydi buuu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok ya ölümü düşündü yalnızca kadın,kaderine yazılmadı...

      Sil
  6. son yazıma bi bakınsanaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herşey için teşekkür ederim canım. Yakında deli mavi olucam.

      Sil
    2. peki mademsi crazy blue :)

      Sil
  7. Ölmek istemesin yaa elbet güzel günler görecek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oda görmeyi çok istiyor. Ama düzelir eminim. :) :)

      Sil
  8. Kadınların hikayeleri ne kadar da yakın birbirine... Adamlar kör, görmüyor güzel yürekli kadınların kırılganlığını... Bazı kırılganlıklar ölüm kadar ağır olsa da hayat her daim yaşamak için güzel... Kalemine sağlık... Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşamak için yeni nedenler arıyor kadın. Hala adam gel dese belkide koşarak gidecek. Hayat yaşamaya değer ve yaşamak için güzel. Yorumun için teşekkür ederim. Sevgiler :)

      Sil
  9. Merhaba, deepin blogunda gördüm hemen bir koşu geldim takip ettim bende bloğuma beklerim sevgiler! :)

    YanıtlaSil
  10. Lavanta seven bu kadın sevilir elbet.. sevilmez mi! Canı yana yana sevmiş ama canı sevilmemiş😭
    Ölüm yakışmaz bu kadına ona yakışan sevgisiyle güç bulması. Yazın derinden etkiledi Sema..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuman ve benim hissettiklerimi hissetmen mutluluk verici. Kadının ismi şiirlerde geçmeli, küfürlerde değil. Okuduğun için teşekkür ederim :)

      Sil
  11. Elbet geçiyor ve geçince öyle güzel kapılar açılıyor ki 😉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmesini dört gözle bekliyorum. Güzel şeyler olmasa da olur. Geçsin yeter. Sevgiler :)

      Sil
  12. Çok çabuk geçmesi dileğiyle :)

    YanıtlaSil