7 Ağustos 2016 Pazar

Hayatımda Neler Oluyor



     Selam mavi kelebekler. Yeni blogum "Bir Deli Mavi" hayatıma gireli 4 ay oldu. Çok uzun bir süreç değil biliyorum. Ama hayatım çoktan değişmeye başladı bile. Bundan önce "Aşırı Kişisel" isimli bir blogum vardı. Deli deli konuşup kendimi iyi hissediyordum. Bir iki kişi okuyorduda.  Tabi sonrasında silmek durumunda kaldım.


     Evim, işim, çevrem değişti.  Büyük bir boşluk içindeydim. Hayalimi yaşamak için geldiğim bu şehirde, kaybolup gitmiştim. Daha sonra Dakika.org isimli çok yazarlı bir blogta yazmaya başladım.  O sıralar alternatif müzik yapan grupları tanıttığım bir blogum vardı. Ama neden birde kişisel bir blogum olmasınki dedim.  Ve açtım...

     İsmi üzerinde çok fazla düşünmedim. Üç lakabım var arkadaş çevremde.  "Mavi", "Deli" ve "püsür". Bunlardan yola çıkarak koydum blogumun adını. Ve yazmaya başladım. Iyiki başlamışım.

     Birkaç edebiyat sitesine üyeliğim vardı. Onlar dışında pek fazla internetle uğraşmazdım. Genelde kitap okur, günlük yazardım. Tabi kitap evi vardı birde. İstanbul'a taşındıktan sonra bir karmaşa içine sürüklenen hayatım, bloglar ile hayat buldu. Sabah demli çayımı alıp blog okumaya başladım. Bir çok blog keşfettim. Sonra Blog Sözlük ile tanıştım. Yeni insanlar ve yeni bloglar girdi hayatıma.

     Neyse eskiyi anlatmayı bırakıp, nokta atışı ile değişen hayatımdan bahsedeyim.

1-Tekrar Şiir Yazmaya Başladım
     Uzun süre önce ara verdiğim bir eylemdi ama tekrar yazmaya başladım. Önceleri yapmayı en sevdiğim şeyden neden soğudum bilmiyordum. Sanırım hayatımın değişmesi ve çekilmez hale gelmesi beni biraz yıpratmış olacak ki ara vermişim. Hissetmem gerekiyor yazmam için.  Tekrar hissetmeye başladım. Meğer şiirler benim hayatımın merkezindeymiş. Bir dizide diyordu ki;
    "Ben kötü biri değilim, bak Nazım, cebinde Nazım Hikmet taşıyan biri kötü olabilir mi?" 


2- Daha Çok Kitap Okuyorum
     Önceleri vaktim yok diyerek ertelediğim bir şeydi kitaplar. Şimdi ise iki günde bir kitap bitirir oldum. Ne zaman bir kitap bitirsem yeni hayallerim oluyor. Yeni düşünceler ve keşfedilmeyi bekleyen yeni kitaplar çıkıyor karşıma. Zaten hayat boyu istediğim şey daha iyi yazmaktı. Daha doğru. Bunun için sürekli okuyorum. 
     "Kelimeler ile yürümeyi biliyorum. 
    Kelimeler ile dans etmeyi öğreneceğim"


3-Yeni Bir Kafe Keşfettim
     Kadıköy'de bir kafe buldum. Samimi ve sıcak bir yer. Her hafta sonunu orda geçiriyorum. Kitabım, defterim ve ben. Ordu'daki kitap evinden sonra bu kafe bana hayat verdi adeta. Ayrıca en önemlisi çayı inanılmaz güzel. Havadar ve sesten çok uzak. İnsan saklanacak bir mekan arıyor.  Ben buldum. 


4- Geceyi Sevmeye Başladım
    Mavi adıma yakışmadığından geceden pek haz etmezdim. Hatta bunca güzel şeye gölge olduğundan kızardım ona. Ama bu aralar gecenin içindeki mavi tonu keşfettim. Belkide bunca güzel şeyi sadece güneşe teslim edene kadar koruyordu. Hatırımdan kolay çıkmayacak gibi gecenin güzelliği. 
            "Gece yapılan herşey mubahtır. 
                     Benim gecemin gamzeleri var"


5-Blog Sözlükten Neden Ayrıldım
     Sanki tüm insanlık bunu merak ediyormuş gibi konuşuyorum ama açıklamakta fazda var diye düşünüyorum. Aslında ara ara girip okuyacağım fakat bazı özel nedenler ile aktif olarak varolmayacağım. İşimin yoğunluğu, blogum, yeni başladığımız edebiyat dergimiz ve bazı kişisel problemler nedeniyle ayrıldığım bir mecra. Ama siz bana bakmayın burası diğer tüm sözlüklerden daha kaliteli ve daha samimi bir yer. Ayrıca kafa ekibi Mixlr'da radyo yayını yapmaya başladı.  Güzel bir muhabbet ortamı oluşuyor. Mixlr'a üye olup "Blogsozluk" adıyla takip ederseniz, yayına baslarken bildirim de alıyorsunuz. 


6- Gülümse Yazılı Kağıtlar
     Bu aralar bir grup arkadaş ile başladığımız, daha ilk denemede başarılı olmuş bir proje. Bankalar, alışveriş merkezleri ve kafelerde başladık.  "Gülümse" yazan kağıtları mesela bir alışveriş sonrasında ödememi yaptıktan sonra kasiyere uzattım, oldukça şaşırdı fakat işe yaradı.  O an gülümsemesi doğru yolda olduğumu gösterdi. Halen devam ediyoruz, daha çok insanın yüzünde gülümseme sebebi olmak istiyoruz.  
    "Yeri geldiginde ölüme bile gülebilmeli insan.
          Ölüme hazır oluşuna kahkaha atmalı"

     Evet hayatım halen değişiyor. Bu aralar bir mutsuzluk var mesela üzerimde.  Ama ben geçeceğine eminim. Sizlerde hayat boyu yazmaktan, okumaktan ve gülümsemekten sakın vazgeçmeyin. Saygılar, sevgiler...

SHARE THIS

Author:

22 yorum:

  1. Blog okumuşluğum bile yoktu bir saate kadar. O saatte önce yazdığım; ama çok yazarlı hazırlanıp tek benim yazarlık yaptığım blogda yazılarımı yayınlamam istenince arkadaşlarla blog nedir tanıdım, kapımı o çaldı; ama ben kapı açan değil adım atan oldum.

    İkinci blog kendi blogum Acemi Demirci. Üçüncüsü ise bir sitede benim yazılarım için bir blog ki denemelerim, öykülerim için değil. Ucu Jane Austen'e çıkar.

    Diyeceğim, cümle alem duydu kaç kez anlattığımdan blog seyrüseferimi. Ben de istedim yazılsın da başka blogların öykülerini öğreneyim.

    İlk kez bir blogun öyküsünü öğrendim. İlk bu sevinci tadış burada oldu. Güzel bir öyküymüş. Hele işin içinde kitapçı filan da olunca. Kağıt kokusunu kim sevmez :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt kokusunu herkes sever elbette. Güzel yorumunuz, yüzümdeki gülümsemenin nedeni. Sizin blog öykünüzü de öğrendiğim için çok mutluyum. Teşekkür ederim :) :)

      Sil
  2. Blog yazmak zor ve zaman isteyen bir uğraş ama insana çok şey kattığı da bir gerçek. Blog sözlüğüde ilk kez duydum, bakalım neler varmış...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle uğraş gerektiriyor. Blog sözlüğü beğeneceğinizi umuyorum. Yorumunuz için teşekkür ederim. Sevgiler:)

      Sil
  3. Mutsuzluk olmasın o zaman üzeriniz de ve ben de size ziyarete gelirken yanım da getirdiğim küçük kağıdı kabul edin ve Ne haliniz varsa gülün =).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutsuzluğum bu tatlı yorumdan sonra geçti gitti. Çok teşekkür ederim :)

      Sil
  4. Bu ilk bloğun zannediyordum. Meğerse arkada koca bir birikim varmış. Bence zaman zaman hayatında neler olduğunu böyle yazmalisin. Ben okurken zevk aldım. Belki bir gün şiirlerini de yazarsin blogda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şiirlerimi yazmayı çok düşündüm ama sıkılmanızıda istemiyorum açıkçası. İlk blogum değil ama bir birikimde var sayılmaz. Okuduğun ve güzel yorumun için teşekkür ederim. :)

      Sil
    2. Şiirleri bekleyenlerden oldum bile.

      Sil
    3. Sizin için paylaşacağım. Yorumunuz için teşekkür ederim. Sevgiler :)

      Sil
  5. Blog yazmak için çok emek vermek gerekiyor. Ama görüyorum ki sen bu emeği fazlasıyla vermişsin. İnşallah daha da büyürsün canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimiz emek veriyoruz. Umarım Hepimiz büyürüz. Daha fazla okura ulaşırız. Yorumun için teşekkür ederim:)

      Sil
  6. Blogun güzel bir uğraş, deşarj olunacak bir alan, farklı hayatlar tanımamıza yardımcı bir araç olmasının yanı sıra bana göre en güzel yanı, gelen yorumlarla güzel insanlar tanımak ve yalnız olmadığını hissetmek. İster istemez bir katkısı oluyor blogun. Görmediğin yerleri görme, farklı deneyimleri öğrenme, başkalarının derdine ortak olmak v.b. Sana sağladığı katkılarsa çok başka ve güzel bir yanı. Buarada en ilgimi çeken Kadıköy'deki cafe..tabi kaçış noktam dediğin için neresi diye ısrarcı olmayacağım ama çok merak ettiğimi de söylemeden edemeyeceğim. Sana kocaman bir gülümseme gönderiyorum, baktıkça gül e mi? Sevgiler :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şuan gelen yorumla güzel bir insanı tanımama vesile oldu mesela. Yazmanın değerini ve bana getirdiklerini daha iyi anladım. Bana gönderdiğin gülümsemeyi aldım ve yüreğime hapsettim. Bende sana kocaman bir gülümseme yolluyorum. Sevgiler :) :)

      Sil
  7. Gittiğin her yeri maviye buluyorsun ve mavi güzel bir renk :D demek istediğim bogsözlükteki varlığına alışmışım şimdi olmaman garip geliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sözlükte yokum belki ama iyiki bloglar var canım benim :D ve ben seni tanıdığım için çok mutluyum. Sevgiler :)

      Sil
  8. Merhaba. Bazen her şeyi tam ifade edemeyebilirsin bazı standartlar vardır ya, blog yazmak zordur, blog yazmak çok zaman alır diye insanlar konuşmayı ne kadar çok seviyor ya :) Sanki vakit aldığını bilmiyormuşuz da bize direktif veriyorlarmış gibi hissetirmeye çalışıyor.

    Yazmak zor değildir ki, en iyi yazmak zordur.
    Yazmak vakit almaz ki, en iyisini yazmak vakit alır.

    Blog yazmak istiyorsan zaten kendini hazırlamışsındır herşeye, biraz serzeniş gibi oldu ama insanların kendine hasmış gibi gördüğü fakat fazla sıradan olan cümleleri görünce bi boş yapma kardeşim diyesim geliyor.

    Herşeye rağmen, ayakta kalabilen güçlü bir insan. iyi bloglamalar diyim şimdilik, takipteyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunu gözlerim yuvalarından firlarcasına okudum. Valla kalkıp döveceksin sandım. Herşeye rağmen dedikten sonra bir ufak gülümsedim. Güzel ve yapıcı yorumun için teşekkür ederim. Sevgiler :)

      Sil
  9. Bloğunu çok sevdim :) Yeter ki mutlu olduğun şeyi yap. Ayrıca gülümse yazılı kağıtlar fikri çok güzel ve ilham verici. Takipteyim ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Yeterki Gülümse:) sevgiler:)

      Sil
  10. Sevgili Deep Tone sayesinde keşfettim sizi ve yazdıklarınızı su gibi okudum.Yüreğinize sağlık.Takipteyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önce Deeptone'a sonra size teşekkür ederim. Blogun en güzel yanı sizleri ve değerli bloglarınızı keşfetmek sevgiler. :) :)

      Sil