2 Ocak 2017 Pazartesi

Filmliyorum- Cesur Yürek Gelini Alır/ Aditya Chopra

dilwale dulhania le jayenge,  film yorumu, inceleme yazısı


       Merhaba mavi kelebekler. Bu ara yazı yazma konusundaki istikrarımı kaybettiğimi farkettim. Ama inanın mükemmel şeyler yaşamadım. Eskisi kadar sık olmasa dahi, yazmaya devam edeceğim. Şimdi ise bu sabah izlediğim, aslında daha önce de birçok kez izlediğim bir filmle sizi buluşturmalıyım dedim. Ve yazdım...

Film Adı; Dilwale Dulhania Le Jayenge
Çeviri Adı; Cesur Yürek Gelini Alır
Film Yılı; 1995
Yönetmen; Aditya Chopra
Oyuncular; ShahRukh Khan, Kajol 
İMDb; 8,2/10
Mavice; 9/10

           Film Hakkında Genel Görüş, Dikkat Aşırı Spoiler İçerir;
     
       Raj MALHOTRA zengin bir iş adamının, hayli şımarık oğludur. Simran SİNGH ise muhafazakar bir ailenin büyük kızıdır. Simran'ın  babasının tek hayali, bir gün İngiltere'den kurutulup, kendi topraklarına geri dönmektir. Büyük bir özlem duymaktadır vatanına. Simran deli dolu bir kızdır. Hayalinde aşık olacağı bir erkek profili yaratmış, bir gün ona kavuşmayı istemektedir. Fakat işler öyle ilerlermez ve babasının en iyi arkadaşının oğlu ile evlendirmeye karar verirler. 

       Aslında tüm olay da bununla birlikte başlar. Simran avrupayı görmek istiyordur ve bunun için babasından bir şans ister. Geri döndüğünde ise evlenmeyi kabul edeceğinin garantisini verir. Simran izni koparır ve arkadaşı ile hayatını değiştirecek o seyahate çıkar. Sizleri seyahat sırasında çalan bir şarkı ile başbaşa bırakayım. Bence izleyip, okumaya öyle devam edin...




       Seyahat sonunda Raj, Simran'a aşık olmuştur. Fakat daha önce hiç aşkı tatmamış olan kızımızın jetonu geç düşmüştür. Simran, aşık olduğunu geri döndüğünde anlar.Annesine Raj'dan ve seyahatte yaşadıklarından bahseder, bu esnada babasını kulak misafiri olur ve olanlara çok sinirlenir. Evliliği hızlandırmak adına, temelli Hindistan'a dönmeye karar verir.

       Fakat Raj aşıktır ve birçok erkeğin aksine kolay vazgeçmeyecektir. Simran'ın ardından doğruca Hindistan'a gider. Fakat aşk kolay bir olay değildir ve bu büyük çabayı en iyi şekilde gösterir. Raj Simran'ın kaçmasını değil, babasının rızası ile evlenmesini ister ve bir plan yapar. Simran'ın evleneceği adamın kendi yaptığı tuzak sayesinde hayatını kurtarır ve güvenini kazanır. 

       Fakat olaylar istediği şekilde ilerlemez ve Simran'ın babası seyahat sırasında Raj ile çekindikleri bir fotoğrafı görür ve çok sinirlenir. Raj'ı istasyonda Simran'ın nişanlısı ve adamları sopalar ile döverler. Bunun üzerine İngiltere'ye dönmek için trene binerler. O sırada Simran koşarak gelir. Babası başta gitmesine izin vermese dahi, bu büyük aşkın karşısında duramaz. Ve Bollywood sinemasının o muhteşem sahnesi ile kavuşurlar.

       Bu harika film, yer yıl Hindistan'ın belli kesimlerinde tekrar tekrar vizyona giriyor. Aşkın önünde hiçbir kuvvet duramıyor dostlar. Yeterki her iki taraf da bu aşkı sürdürebilecek cesaret olsun. Herkese iyi yıllar...

Sizleri fragman ile başbaşa bırakıp, çekiliyorum...♥


SHARE THIS

Author:

15 yorum:

  1. Ah videoları izledim, pek sevimliler.EN kısa zamanda izlicem :) Mutlu yıllar olsun bu arada:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tatlılar gerçekten yaa :) aşk işte :)

      Sil
  2. Cesur yüreklerin filmlerde de olsa hala olması güzel :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cesur yüreklerin normalde de olmasını dilerim :)

      Sil
  3. Merhaba...
    Hüzün Sarısı etkinliğinden geliyorum. Sizi takibe aldım. (Bloğumda Kırmızı Rujlu Bloğu Takip Et yazan kırmızı bir punto var, isterseniz oradan takibe alabilirsiniz)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Hüzün sarısından geldim fakat takibe alamadım hata veriyor

    YanıtlaSil
  5. Hüzün sarısı etkinliğinden geliyorum bana da beklerim :) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. hint filmlerini çok seviyorum ama biraz uzun süreli oluyorlar. bu filmi de listeme ekledim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen uzun olduğu için zaten biraz tereddüt ediyor insan. Ama güzel film gönül rahatlığı ile izlenir. :)

      Sil
  7. blog keşif etkinliği sayesinde sayfanız ulaştım..
    takipteyim..
    sevgiler.
    blogdakicin.blogspot.com

    YanıtlaSil
  8. Güzel blogunuzu yeni keşfettim ama artık takipteyim, bize de bekleriz...

    http://hedefbodrum.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil