22 Haziran 2016 Çarşamba

Son Feci Bisiklet

tanıtım yazısı, mavi, blog yazısı, son feci bisiklet, müzik grubu


   Evet mavi kızın en sevdiği gruplar listesinin başında yer alan isim "Son feci bisiklet". Önce şarkısına bir "tık" yapalım. Hem dinleyelim, hem de tanıyalım.




   2011 yılında Arda Kemirgent(vokal, gitar) ve Can Sürmen(davul) tarafından Ankara'da kuruldu. Bu ikili 6 şarkıyı kaydedip "Son Feci Ep" adı altında yayınladı.



   Çıkışları sağlam olan bu grup daha sonrasında Efe Güner(bas gitar) ve Erkin Sağsen(gitar) katarak ilk konserlerini Ankara'da verdiler.

   Bu sıralarda Babajim Stüdyo'sunun düzenlendiği "Be the Band" yarışmasında ilk 10 grup arasına girmeyi başarmış ve "Roxy Müzik" ödüllerinde finale kalmıştır. 2012 onlar için en verimli yıl olmuş, çeşitli beste ve konserler yapmışlardır.



   Bu süre zarfında bir oyuncu değişikliği yapmış bas gitara Efe Güner yerine Ozan Özgül gelmiştir. Değişiklik sonrası 2 yeni single çıkaran grup, son dönemin popüler şarkılarından olan "Bu Kız" şarkısını söylemiş ve bir konser trafiği başlamıştır.



   Biraz bu bilgileri geçip kendimce de anlatmak gerekirse. Defalarca canlı dinleme şansı elde ettiğim bu grup o kadar içten ve samimi ki çabucak ısınıp,  sürekli dinlemeye başlıyorsun.
Kadıköy'de sık olarak bizi karşılayan grup gerçekten "bu şarkı beni anlatıyor" dedirten şarkılara imza atmışlardır.



   Başlarda size absürt gelebilecek parçalar, eminim ki ileride şairane gelmeye başlayacak. Kısaca toparlayıp veda edeyim artık. Eğer dinlemeye gitmek isterseniz size bir adres verebilirim tabi benide götürürseniz. Şaka şaka. Umarım hayatınıza bu adamları aşılayabilirim. Şimdiden silinen kulak paslarını hisseder gibiyim.

   Uzaydan geldiğine göre yorgun olmalısın..


                      

Saygılar, sevgiler...



SHARE THIS

Author:

3 yorum:

  1. Ama ben bilmiyorum Ankaralı bu grubu -hatta geri kalan daha nicesini- bir Ankaralı olarak :)))
    Sizi kutlarım bir Ankaralı'ya Kadıköy'den haber verdiğiniz için :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdilik solisti askerde olduğundan 6 aylık bir ara verdiler. Bu adamların tanınmaya hakkı var. Okuduğunuz için teşekkür ederim.

      Sil
    2. Nasıl takip edip de biliyorsunuz ta nerelerde kurulmuş grupları, solistlerinin vatani görevde olduğunu? Ama olabiliyor. Siz benim ne ayrıntılarda neler okuyup, öğrenip,gezip, dinleyip, kayıtlarıma alıp da başka bazı şeyleri duysam da olur öğrenmek yerine dediklerimi bir bilseniz!

      Sil