2 Kasım 2016 Çarşamba

Filmliyorum- Cehennem/ Dan Brown



Merhaba Mavi kelebekler. Normalde kolay kolay film ve kitap yorumu yazmamaya özen gösteriyorum(çünkü beceremiyorum). Ama çok uzun bir zamandır beklediğim bir film olunca biraz bahsedeyim dedim. 

Dan Brown'ın Robert Langdon'ın hayatını anlattığı seri kitaplarının şimdilik sonuncusu olan Inferno sinemaya uyarlandı. Robert Langdon simge bilimci bir profesördür ve bu seri kitaplarda, yaşadığı olağanüstü olaylar konu alınır. Tüm kitaplarını okuduğum güzide bir yazar. Neyse biraz filmi inceleyelim. 

Film: Inferno
Yönetmen: Ron Howard 
Senarist: David Koepp
Kitap Yazarı: Dan Brown 
Oyuncular: Tom Hanks, Felicity Jones, Omar Sy
IMDb: 6.5/10
Vizyon Tarihi: Ekim 2016 

DİKKAT BURADAN SONRASI SPOİLER İÇERİR;

Dante'nin İlahi Komedya'sını okuyanların kolayca aşina olduğu bir konu işleniyor. Dante kitapta kendi kurgusundan oluşan bir cehennemden bahseder. Ona göre 9 katlıdır. Her katında başka tarzda günahkarlar bulunur. 9. katı hainlerin olduğu kattır ve ona göre şeytan bu katta yaşar. 

Filmde ise Dante'nin bu cehennemine sırlar saklayan bir adam vardır. İnsan nüfusunun büyük bir kesiminin ölmesi için bir virüs hazırlar ve bu projeye cehennem adını verir. Amacı daha az insan ile daha huzurlu olmaktır. Bir virüs tasarlar ve yerini Dante'nin cehennemi içine işaretler ve simgeler ile saklar. 

Tabi bu virüsten haberi olan bir sürü örgüt ve kuruluş vardır. Fakat virüsü nereye sakladığı bilemez. Filmin daha başında bu kişi ölür ve virüsü aktif etmek için ikinci bir kişi olduğu bellidir. 

Elçilik bu görev için Robert Langdon'ın yardımını ister. Film boyunca aslında yanlış kişiye güvense dahi sonunda virüsü bulur ve yayılmasını önlemek amacıyla götürür. 

Filmin bir kısmı İstanbul'da Yere Batan Sarnıcı'nda çekiliyor. Virüsün saklı olduğu yer de tam olarak burası. Kitabından aldığım haz Tom Hanks'in eşsiz oyunculuğu ile birleşince bence oldukça güzel olmuş. Tabi çok keskin olmasa dahi değiştirilmiş alanlar var. İzlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.

Sevgiler, saygılar sunuyorum.


SHARE THIS

Author:

14 yorum:

  1. Filmini izlersem beklediğim gibi çıkmadı izlenimi oluşmasın diye kitabını okumamıştım henüz. Nedense kitaplarını önce okuduğum tüm filmler yavan geldi.Başta da Kelebek.

    Şimdi daha da merak ettim. İzleme fırsatı bulmalıyım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bu konuda haklısınız. Bende önce izlemeyi tercih ediyordum ama filmin vizyon tarihi beklediğimden ileri bir tarih olunca dayanamadım. Ama Tom Hanks farkı diyorum. Aynı tadı verdi diyebilirim. :) :)

      Sil
  2. Ben su an kararsizim filmini mi izlesem yoksa kitabını mi okusam?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence önce filmi izle kişiler ve mekanlar oturunca kitaptaki farkları daha kolay anlıyor insan. Ama korkun olmasın film de oldukça güzel olmuş. :) :)

      Sil
  3. kitabı okuduğum için spoiler tehlikesi yok bana filmi de zevkle izleyeceğim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuyanlar için hiçbir tehlike barındırmamaktadır😁 İyi seyirler. Umarım kitaptan aldığın hazzı yaşatır sana. 💙

      Sil
  4. Puanı pek yüksek gelmedi bana....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşin açıkçası ben pek puanlama sistemine güvenmiyorum. şimdi diyeceksiniz ki o halde neden paylaştın? Size de hak veriyorum ama bu puandan fazlasını hakkediyor bir şans vermenizi isterim kendi adıma :) :)

      Sil
  5. Merhaba :) İnferno filmi izleyeceklerim arasında yerini çoktan aldı bile. Özellikle İstanbul sahnelerini merak ediyorum.😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbul'daki sahneler çok güzeldi. Mutlaka izlemeniz gerekiyor. Sevgilerimle

      Sil
  6. Ben Kitap diyorum Bana,da kitap gibime geldi :) Güzel paylaşım teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle kitap öncelikli olarak okunabilir. Ama filmi de çok hoş olmuş. Çok teşekkür ederim 💙💙

      Sil
  7. Gercekten cok iyiydi degil mi? Bende cok begendim. Sonu disinda kitaptan farklilaşmamişti da. Dvd ciksin bi daha izleyecegim 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende tekrar izlemeyi düşünüyorum. Tom Hanks farkı deyip susmak istiyorum. Gerçekten başarılı bir oyunculuktu. Yorumun için çok teşekkür ederim. Sevgilerimle 💎

      Sil