15 Temmuz 2016 Cuma

Kadının Gözünde Erkek Kimdir


     Erkek daha ilk çağda kendini belli etmiş,  mağaradan ilk çıkmıştır ve aile reisidir. Bir kadının gözünden erkeği anlatan onlarca yazı okudunuz eminim. Benimki çok farklı deyip yüksek bir beklentiye sokmak istemiyorum, o yüzden bir de benden dinleyin diyeceğim.

     Daha doğar doğmaz mavi renk ile bir ağırlık konuldu erkeklere. Kızlar gibi narin ve pembe değillerdi. Mavi rengin verdiği sorumluluk ile büyüdüler. Cesur doğmadılar belki ama cesur olmak zorunda bırakıldılar.




     Peki bunu seçme şansları var mıydı? Şöyle ki ya bir mucize olacaktı ve doğar doğmaz konuşup "hey ben cesur olmak istemiyorum, mavi rengi de istemiyorum. Beyaz olsun o renk tulum giyeceğim" diyecekti. Ya da modernleşme adı altında geri çekilecekti. Daha bir çoğu bunu kabul etmezken, nasıl bir geri çekilme olabilirdi.

     Oldu artık, mavi tulum size giydirildi bile. Bunun getirdiği sorumlulukları yapacaksın o halde. Mesela pazara çıkıldı mı, 10 poşetin 6 tanesini taşıyacaksın. Gecenin köründe bir tıkırtı olduğunda kalkıp bakan yine sen olacaksın. Bozulan musluğu tamir edeceksin, tesisatçı sevmezsin ki sen.

     Evin su faturasını ve elektrik faturasını ödeyeceksin. Kadından para almazsın çünkü halen hayat müşterek kavramının olduğuna inanmıyorsun.



     Birde erkeklerin birçoğunun beyni sonuç odaklı çalışıyor. Kaybolan çorap teki bir türlü bulunamıyor. Aslında görmek için değil, öylesine baktıklarından kaynaklanıyor. O an tek düşündükleri o çorabın tekinin ona ulaşması, nerde olduğu değil.

     Peki bu aile reislerinin iyi yanları yok mu dersiniz. Aslında saymakla bitmez. Mesela aile kurduklarında artık tek kişi düşünmezler, tüm hayatlarını bir kadını mutlu etmek için harcarlar. Ömür boyu çalışırlar da birgün dahi yoruldum demezler. Ayrıca dünyanın en güzel ve en zor işi olan babalık mesleğini icra ederler. Ömür boyu sırtını yaslayacağın dağ olurlar sana. Kıymetlerini bilmek gerek.
         Saygılar, sevgiler...

SHARE THIS

Author:

7 yorum:

  1. Kadın ve erkeğin üzerine görevler verilmiş. Bu görevleri kim nasıl neye dayanarak vermiş muamma. Kadınlar ve erkekler bu görevleri isteyerek mi yapıyor orası zaten apayrı bir muamma...

    YanıtlaSil
  2. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Muhtemelen ilk çağda yapılan yanlış bir hareketten kaynaklanıyor. O mağaradan çıkmayacaktınız.Ama çok geç. Aile reisi oldunuz bir kere. :) :)

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar yeni kesfettim blogunuzu hemen takibe aldım bende beklerim sevgiler😊

    bayankirpikk.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. Biz erkekler sizin düşmanınız değiliz kızlar, lütfen bize iyi davranın :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizlerde sizi düşman olarak görmüyoruz. Kıymette biliyoruz. Okuduğunuz için teşekkür ederim. Sevgiler:)

      Sil
  5. Ezelde yaratılmış görevlerimiz. Erkek ve kadın bir bütünün iki yarısı.

    YanıtlaSil